17 июн. 2009 г., 22:34

Топло ми е 

  Поэзия » Другая
411 0 5

Днес слънцето отново полудя,

разтича се стремглаво по небето,

по улиците плачеха цветя,

че лунички им дупчеха лицето.

Антените закимаха сърдито,

прозорците пък спуснаха пердета,

а слънцето със светлата коса

като момиче пъргаво зашета.

Водата във фонтана закипя,

направо се превърна в мляко,

а пеликаните със розови крила,

застинаха в следобедна позлата.

Във парка пейките задрямаха по обед

със топлите си сини гърбове,

мърмореха си тайно и с надежда,

че трябва да отиват на море...

© Джулиана Кашон Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??