Вековни традиции -
смърт на девици,
убивани, бутани от скалите,
нецелунати, необичани -
звездици във време безумно.
Неразбрани дори от мама и тате,
осъдени за поглед, дума, целувка...
Огласяват сълзите
безлюдните друмища,
никнат черни гробове, кат гъби!
Със зъби се борят,
любимият молят -
заедно да погинат,
не могат участа черна
да приемат за родна.
Умират млади, зелени,
влюбени, устремени към свободата.
Традиции - мъченици,
убийци на живота!!!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados