Петльо важно се разхожда
в двора ни отпред.
От снега похапва сладко
все едно е сладолед.
Аз тревожа се за него,
ще настине май.
После как ще кукурига,
що е болест той не знай.
Трябва аспирин да пие,
чай от лайка ще сваря.
Гърлото му с шалче ще покрия,
ама че беля!
© Иван Иванов Todos los derechos reservados