Когато най-безгрижното си тръгне,
ще те споходи непонятен спомен -
врабче премръзнало на пустия перваз.
Трохички му хвърли -
остатъци от гладна тишина,
прострелвана от бъдещи неволи.
Кажи, живее ли се с пустота
или със силуета на пресъхнал облак?
Челото ти е разграфено
от мойрите
и любовта е пристъпа на лудост
в сърцето - аритмична самота.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados