Учителко
Учителко, аз знам какво ни даде:
Ти ни научи и ни завеща
как да обичаме по-малките наслади
и да се радваме на малките неща.
Когато, с тебе влязохме в школото,
ний можехме единствено, да сричаме.
Ти посади в сърцата ни доброто
и ни научи силно да обичаме.
Ти ни въведе на познанието в двора,
по начин, който само ти умееш.
И ето ни пред теб - големи хора,
с които искаме да се гордееш.
© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados