Да, прав си!
Може би наистина
в страха съм вкопчена - като удавник.
И може би, притисната
от стремената на ездача луд - живота
не мисля за оставащото време.
Прав си!
Новото е като бурен -
изкоренявам го, но никне семето
в уютната градина на душата.
И пак в страха ще го посея.
И ще се вкопча.
За удавник!
© Жана Райчева Todos los derechos reservados