Как възниква мълчанието?
Навярно с целувка без ек.
Или пък със скрито съзнание,
Че целуваш предмет, не човек.
Как се прикрива мълчанието?
С много приказки, с много лъжи.
С тихата радост, изстрадана,
До прозорец, измит със сълзи.
Кога се говори мълчанието?
В тихите, нежни сплетни:
В мига, отчуждени, те – двамата:
Решили да свият живота в съдби.
И кога ли умира мълчанието?
В понеделник, когато ръми.
Всяка капка - уморено желание,
Се удавя в локви от дни.
© Владимир Георгиев Todos los derechos reservados