7.10.2017 г., 11:23 ч.

Удавяне 

  Поезия » Друга
562 5 7

Как възниква мълчанието?

Навярно с целувка без ек.

Или пък със скрито съзнание,

Че целуваш предмет, не човек.

Как се прикрива мълчанието?

С много приказки, с много лъжи.

С тихата радост, изстрадана,

До прозорец, измит със сълзи.

Кога се говори мълчанието?

В тихите, нежни сплетни:

В мига, отчуждени, те – двамата:

Решили да свият живота в съдби.

И кога ли умира мълчанието?

В понеделник, когато ръми.

Всяка капка - уморено желание,

Се удавя в локви от дни.

© Владимир Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??