История за угасваща надежда
приижда в нечия глава,
самотa и угнетеност само свиждат
нечие съзнание сега...
Опростеното, изсъхнало битие
преражда се в неостро острие -
прекършва то и стръкчето надежда,
загубено сред редовете на приказка небрежна...
Корал - изпъден от морето -
бушува то, тормозено е с дни...
с нелепа ярост морските звезди разкъсва
и своите богатства на сушата реди.
Вечността на секундата проклета
събужда още студ и мрак.
Море, измъчено от удрящия бриз
и ежесекундните докосвания с мощната скала...
А планината зла разделя в две половинки
бялото, надвиснало добро –
в миг вълшебен то се губи и изчезва
зад острото скално легло.
© Цвет Todos los derechos reservados