Nov 6, 2009, 4:13 PM

Угасваща нaдежда 

  Poetry
410 0 1

История за угасваща надежда

приижда в нечия глава,

самотa и угнетеност само свиждат

нечие съзнание сега...


Опростеното, изсъхнало битие

преражда се в неостро острие -

прекършва то и стръкчето надежда,

загубено сред редовете на приказка небрежна...


Корал - изпъден от морето -

бушува то, тормозено е с дни...

с нелепа ярост морските звезди разкъсва

и своите богатства на сушата реди.


Вечността на секундата проклета

събужда още студ и мрак.

Море, измъчено от удрящия бриз

и ежесекундните докосвания с мощната скала...


А планината  зла разделя в две половинки

бялото, надвиснало добро –

в миг вълшебен то се губи и изчезва

зад острото скално легло.

© Цвет All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??