11 ene 2019, 13:52

Укротяване на скерцото 

  Poesía » Filosófica
698 9 13

Бих станала навярно цигулар,

да можех да се преродя отново.

Помъкнала на гръб калъфа стар,

из кални кръстопътища ще бродя.

 

И ще се спра в най-крайния квартал,

насред опушена и стара кръчма,

и дълго до среднощ, да свиря там

сонатите на влюбения стършел.

 

Ще стържа от кръчмарския тезгях

смирената милувка на липите,

ще мигат дълго в прашните стъкла

разплаканите Божии свещици.

 

Защото в нищото без капка жал!

изтляват най-прекрасните минути.

А звездопадът цяла нощ валял, 

ще се превърне в кална локва утре.

 

Да ви събуди – със скимтеж и плач

дали дете, или бездомна котка

и да се любите до първи здрач,

когато тъмнината ще се кротне.

 

И пръстите ми ако прокървят,

у вас е слязла цялата Вселена.

Навярно всеки ще намери път.

Така ще знам защо съм преродена.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??