30 dic 2016, 12:06

Уморените коне ги убиват 

  Poesía » Otra
359 0 6

УМОРЕНИТЕ КОНЕ ГИ УБИВАТ

 

Не усетих есента

как донесе тъгата

и, без сили останали,

как повяхват листата 

(уж жълтото било на лятото цвят?…)

капят милите – плаче без сълзи моят свят.

 

Пред очите ми свърши

безтегловното време.

Голи клоните тракат –

язди вятър без стреме

и с вихрушка отвява от душата страстта…

Свърши знойното лято и  затлея пръста.

 

И затрупват листата

във душата ми спомени –

уморени коне

от ума ми прогонени,

лягат тихо да спят

със безизразен стон.

После всичко притихва…

Свещи,

кръст

и…

поклон!

 

© Симеон Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??