17 feb 2011, 15:53

(... усмивка е любимата ми дреха) 

  Poesía
2353 0 24

 

(... усмивка е любимата ми дреха)

 

 Познаваш ли ме? Не, не е така.

Страхът не е любимата ми дреха.

И не от страх понякога мълча...

Копнея за любов, не за утеха.

 

 Когато в мен разбиват се скали

 (аз обещах да съм непоклатима),

се моля на света да ми прости,

че силата е често непростима.

 

Смирението ражда мъдростта,

 калява всяка мисъл неизбежна.

Напомня, че за мен е участта

 да бъда раздавачът на надежда...

 

Да бъда вестоносец на мечти.

И даже в мигновената си слабост,

 когато всяко вдишване тежи,

 да мога да ти дам парченце радост.

 

Е, вече ме познаваш... Все така

 усмивка е любимата ми дреха.

Събличам я, когато съм сама.

Копнея за любов, не за утеха...

© Ева Корназова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??