Утро
Изпърха слънце алено-червено
като птиче в дланите на хоризонта,
простря пътеката си къмто мене
по вълните
и повика ме да дойда.
Пътеката раздипли се в морето,
сякаш стълбище,
за празник пременено
с трибагреник - игра на цветовете
от синьо, златно и червено.
Една вълна целуна ми нозете
и свенливо
цяла в пяна се забули...
Нима могат хората със боговете
да вървят,
въздушна лекота обули?!?
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados