1 авг. 2011 г., 08:19

Утро 

  Поэзия » Пейзажная
509 0 5

Утро

 

Изпърха слънце алено-червено

като птиче в дланите на хоризонта,

простря пътеката си къмто мене

по вълните

                     и повика ме да дойда.

 

Пътеката раздипли се в морето,

сякаш стълбище,

                                за празник пременено

с трибагреник - игра на цветовете

от синьо, златно и червено.

 

Една вълна целуна ми нозете

и свенливо

                    цяла в пяна се забули...

Нима могат хората със боговете

да вървят,

                  въздушна лекота обули?!?

 

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??