25 ago 2015, 23:01

В Божията почивка 

  Poesía » Otra
371 0 0

Дойдох… намерих Те и влезнах.

В уюта топъл и мира небесен.

Дойдох… и всеки страх изчезна.

В сърцето ми роди се нова песен.

 

Уми нозете ми и ме положи нежно

във скута Си, копнеещ да ме скрие.

Прегърна ме и залюля ме с обич.

Душата ми от Тебе жадно пие.

 

И изцеляващата сила на ръцете Ти

премина в умореното ми тяло.

Отне товара ми и сграбчи болката,

превърна черното във мен в искрящо бяло.

 

Отпуснах се блажено отпочинала,

усетих жизнения тласък на сърцето Ти.

Оставих спомена за битките отминали

да се стопи от светлината на лицето Ти.

 

И с Твойта благодат презаредена,

усещам как ме гледаш със усмивка.

О, Господи, благодаря смирено,

че потопи ме в Твоята почивка.

© Галина Пенева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??