15 may 2009, 19:49

В болницата (доклад на дежурната сестра) 

  Poesía » Otra
937 0 4

В болницата

(доклад на дежурната сестра

пред главния лекар)

 

 

Момчето, което

е с високо кръвно прието,

пие по кана кафе...

цигарите пуши

една след друга,

а има и болно сърце...

прескача често

отсреща, до бара,

налива се с водка, с коняк...

от толкоз пиене

цироза е хванал,

с дроб огромен –

че иначе как...

уж е умно,

стихове пише,

смята бързо

и книги чете,

а не може да проумее,

че с тез пороци

смъртта го зове...

© Добри Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??