22 dic 2009, 0:55

В бяло... 

  Poesía
424 0 6

                                                                                                      ... bembeyaz bir sabahtı...

 

В бяло постилам нощем клавишите

бавно попива по струните ден

в утро пресипнало спрели са думите

в малки снежинки рисуват по мен –

бледи останки от срутени кули

тихо градени боси следи…

после обгръщат ме с длани преливали

ветрени клади по бели вълни…

жадно висят по одеждите пътища

сбрали посоки бродират звезди…

(нощем е тихо… и само капчуците

нежно рисуват по пода сълзи…)

и непростени се сливат ръцете ни

в тихи прегръдки да стоплят мига…

тихо… по-тихо… а вече е съмнало…

бяло бездумие стеле снегът…

в пазви прикрило е есенни вопли

тихо до скъсване бяло небе…

няма ги птиците… нито лъчите…

нито шумът на безумно море…

 

тихо е…

с ноти посипах очите ти…

нежни акорди рисуват страни

и са усмихнати в бяло клавишите…

с длани те стеля по тях…

… да звучиш…

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??