15 oct 2017, 12:59

В едно Небе ще заживея 

  Poesía » De amor
500 3 9

В едно Небе ще заживея

Напук на цялата сезонност –
Лятото оказа се през Есента.
Макар оловната дъждовност

сушина не търся – аз валя!

Измислям си потоци
. И реки!
И в тях на капки се изливам
знаейки, че моят бряг си Ти
ще те достигна, и помилвам.

На брега кога застанеш сам,
и жаден поглед устремяваш
в омарата на хоризонта, знам
в капка ще ме разпознаваш

дихание на пръски, тананика,
и къдри се във танц пенлив
вълнá щастлива ще извикам,
достигнала любимия си риф!

И напук на всичките морета

Капчица във Тебе ще се влея.
Погребана под тонове небета
Звезда - в едно Небе ще заживея.

И обратното на онзи кръговрат
Океанът в Капка ще се влее…
Ще бъдеш винаги във моя свят
огън ще гори, но няма да изтлее!

Рен
и

© Ренета Първанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??