... И пак
във храма
съм сама.
Заключила
зад себе си
вратата.
Свещи паля -
няма светлина.
За кой ли път
разпънала душата.
А чувам го
навън света.
Пее...
Чудни песени
изпълнява.
Текстове -
написала му
Любовта.
Тя, вечната -
така не остарява.
Къде ли е
сега ключът?
Сън ли бе,
че го държа
в ръцете...
Навярно
взел го Страхът.
Подлецът,
който ни ограбва
домовете.
Иконите
вторачили се в мен.
Засрамена,
главата свеждам
и се кръстя.
Не да съдят.
Те - показвали на мен,
къде е туй,
което търся...
© Виолета Todos los derechos reservados