6 may 2009, 15:33

В името на теб 2 

  Poesía
717 0 7

Гоних те в съня си толкова години,

изтъкана в бели листи дишаща хартия,

толкова си трудна за откриване...

 

Ръцете давех винаги в мастило,

жертвах ги за настоящите ти мисли.

Пиех с красивите ни спомени,

догарях в болезненото минало.

 

Въздухът с мен дишаше от тази

монотонност и се тровеше

в желанието си да ми забрани

да бъда песъчинката в косата ти.

 

Понякога бях сянка, държаща

Слънцето над твоите пътища.

Това съм и сега - въздишка и

усмивка, пропита в цветовете

на пролетните маргаритки.

 

„Обича ме, не ме обича” – тогава

отново ще ти отговоря…

© Георги Георгиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??