29 sept 2017, 21:29

В края на септември 

  Poesía » Otra
273 0 2

 

По топлите извивки на есенното тяло

стремително пътувам към двери неоткрити.

И тъжните парченца от собственото цяло

събирам и разпръсквам неволно сред звездите.

 

Листата ме завиват с червени балдахини.

От паяжини бледи изплитам сетна риза.

В посърнали, самотни, предесенни градини

един въпрос неканен нетърпеливо слиза.

 

А отговорът труден за гърлото ме хваща,

в съня ми се разлиства и настойчѝво зрее,

със нокти изумрудени в съзнанието дращи:

„Не мога сред мъглите без лято да живея!”

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Тъгата е мелодия, която
    промъква се в ума ни непоканена.
    Пътечките на нейното вибрато
    обвиват дни и нощи като паяжина...
    Ако отключиш. Тя ще ти гостува.
    Докато дишаш все ще е в ума ти.
    Залостиш ли. Далеч ще отпътува
    И светлина ще заблести в дома ти.
  • Много хубаво!
Propuestas
: ??:??