24 nov 2019, 23:20

В последните минути на Декември 

  Poesía » Filosófica, Odas y poemas, Verso libre, Otra
736 1 2

В последните минути на Декември,

Замислена, край снежната елха

Припомням си пак дните свои земни…

Да… бях на дъното, но бях и на върха!

Падах, ставах и летях отново,

До край преследвах своите мечти…

Живях, руших, градих наново,

Влюбвах и разлюбвах се почти…

Познах и щастието и тъгата,

Надеждата ми носеше лъчи…

Със Вяра осветявах тъмнината

И вглеждах се във Божиите очи...

В тях виждах образа му си светъл,

В тях виждах аз безброй звезди...

И Бог пред мен се бе възнесъл,

И галеше ме с своите коси...

Благословена аз седях до Него,

Усещах пак Любов и Доброта...

И знам, не можем днес без Него,

Той прави по-добър Света!

 

 

 

 

© Вероника Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??