1 sept 2017, 8:52  

В тъмното запалена камина 

  Poesía » Otra
593 2 10

Не ме търси във страстните куплети,
с перото си сърцата не докосвам.
Безименна, сред хиляди поети,
опасна жар отдавна аз не нося.

 

Горя с друг огън – огън на покой,
под сгушена във две тополи стряха.
Там чувам само птичи песнопой,
любовните сонети отживяхя...

 

Пожарите оставих в младостта,
а тя тъй безпощадно си замина...
Но не, не е по-тъжна хубостта
на в тъмното запалена камина.

© Миглена Миткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??