Любопитко днес реши
зоопарк да посети.
Със въпроси цял вагон
първо спря при малък слон:
- Слонко, Слонко великан,
що си толкова голям?
- Да ти кажа хич не знам,
даже малко ме е срам!
- Хей, Жирафче, що така
си навирило глава?
- Нещо май ми доскуча,
ще се пробвам да летя!
- Крокодилчо, що така
си отворил ти уста?
- Нещо зъб ме заболя,
ще го дръпна, хей сега!
- Хей, Маймунчо, как така
над дървото прелетя?
- Бил съм някога спортист,
олимпийски медалист!
- Ами ти, Мецанчо млад,
имаш ли си занаят?
- Хапвам мънички деца,
остави ме да поспя!
Любопитко се уплаши
и към изхода отпраши.
Зоопарка опустя
и настана тишина.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados