6.03.2020 г., 7:30 ч.

В зоопарка 

  Поезия » Хумористична, За деца
492 0 5

Любопитко днес реши

зоопарк да посети.

Със въпроси цял вагон

първо спря при малък слон:

 

- Слонко, Слонко великан,

що си толкова голям?

- Да ти кажа хич не знам,

даже малко ме е срам!

 

- Хей, Жирафче, що така

си навирило глава?

- Нещо май ми доскуча,

ще се пробвам да летя!

 

- Крокодилчо, що така

си отворил ти уста?

- Нещо зъб ме заболя,

ще го дръпна, хей сега!

 

- Хей, Маймунчо, как така

над дървото прелетя?

- Бил съм някога спортист,

олимпийски медалист!

 

- Ами ти, Мецанчо млад,

имаш ли си занаят?

- Хапвам мънички деца,

остави ме да поспя!

 

Любопитко се уплаши

и към изхода отпраши.

Зоопарка опустя

и настана тишина.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??