8 sept 2022, 16:30

Важен урок 

  Poesía » Para niños
349 4 9

 

  
Сложно нещо е това,
да разкажеш със слова,
как така от враг „жесток“
учиш важен ти урок.

 

Имало едно врабче,
мъничко като кутре,
дето сутрин, чик-чирик,
дразнел котарак - умник.
Често дърпал му мустака,
скачал смело връз тумбака,
силно му крещял в ухото,
без да мисли за "дървото".
Котьо дълго го търпял,
в щуротиите видял
непослушното врабче,
как „шамари ще яде“.

В ден горещ  на припек в двора,
недалеч от всички хора,
дремел умният писан,
а зад него врабчо сам
на опашката  къделя
се люлеел и се смеел,
колко силен е и смел,
същи акробат умел.
Изведнъж от малинака
чул се странен шум... изквакан,
нещо страшно, спотаено,
там проблеснало в зелено.
Скокнал нашият юнак,
где да бяга, спънал крак
и вместо̀ да излети,
зад котанчо той се скрил.

 

Що е станало, познайте...
Врабчо бързо осъзнал се,
че най-страшният му "враг",
всъщност е приятел...  драг.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??