9 jun 2013, 12:22

Вечност 

  Poesía
729 1 2

 

 

ВЕЧНОСТ

 

 

Няма вечен живот,

вечно щастие няма –

вечността е мечтано несбъднато чудо.

     Но тогава и вечният сън е измама

     и излиза, че вечната смърт е заблуда.

 

И какво са тогава доброто и злото,

паметта и съдбата, началото, краят?

И не са ли животът, смъртта – колелото,

дето тежко край нас се търкаля?

 

Не зная!

 

Но в безкрая на вечното сляпо движение,

щом животът е миг, или миг ни се струва,

значи има и второ, и трето рождение

и при всяко превъртане всъщност изплува

 

на съдбата от тъмната бездна сурова

нова битност и нова пътека незрима

и при всяко превъртане – идваш отново,

за случаен отрязък от време те има,

 

съществуваш за малко, запътен към края

и отново изчезваш в дълбока забрава

като сън, като вопъл и сянка...

                                                        Не зная

в необята дали и душата изтлява,

 

но е факт, че безкрайно присъствие няма –

вечността е мечтано несбъднато чудо.

     Но тогава и вечният край е измама

     и съм сигурен: вечната смърт е заблуда.

 

 

© Валентин Чернев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??