1 may 2021, 22:56

Великден е за всички 

  Poesía » Para niños
1146 8 17

Щъркел трака: „Трак-трак-трак,

искам малко козунак!“

А яйцето ахна: „Пук,

май трохички виждам тук,

но попитай първо Радко!“

- Трак!... Какво си хапваш сладко?!

- От великденските пости.

- Търся козунак за гости!

- Някой друг го е изял,

но пък вторият е цял!

Ето ти едно парченце,

занеси го на детенце

и филийки още две

сутринта да не реве!

Под крилото скрий коматче

и за неговото братче,

а пък аз ще стана в пет,

ако имам пак късмет

да зарадвам други птички

с козуначени трохички!

И с усмивка на лице,

мама утре ще ми каже:

„Имаш слънчево сърце,

няма как да те накажа.

Днес Великден е за всички –

ти нахранил си душички!“

Гостите ще донесат

козунак и този път! 😊

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??