13 may 2023, 9:38

Верен приятел 

  Poesía » Filosófica
317 0 7

 

Не страшна е смъртта приятелю

по страшно е забвението

от живия живот, създателю

от паметта на поколението.

 

По страшно е да те забравят

че нявга ходил си и ти по таз земя

или пък недай си боже да намразят,

в който са те срещнали, деня.

 

Че дишали са заедно с теб

че яли са ти хляба черен

че имали са тоз късмет

да са с приятел истински и верен.

 

Затуй, благодаря за всеки ден,

в който някой още ме обича

макар да знае, че и дявола живее в мен

и въпреки това от мен не се отрича.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Hristo Hristov Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??