Видях те
сред хиляди лица.
Разпознах те
на малката улица.
Върнах спомена,
улових за ръка снежинка
от вятър подгонена.
Видях те,
но не спрях.
Няма я нашата стряха.
Умряха от студ две сърца,
скърца със зъби старият вятър.
Запазих само нощта
и чаршафа от сълзите мокър.
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados