Виждал ли си тъжна пеперуда,
със скъсани криле пред Любовта?
Или да я е сполетяла участ друга,
например да е забравила своята мечта?
Виждал ли си тъжна пеперуда,
превръщаща радост в тъга?
Да е скъсала последната си струна,
струната, откриваща пред нея обичта?
Виждал ли си тъжна пеперуда?
Аз не съм, но някъде лети сега.
Тя е като неразменна руда.
Лети самотно със своята тъга.
© Пламена Добрева Todos los derechos reservados