Категорична е като нож в масло,
подир попива във филията на съня.
На куков ден - по право пладне,
понякога разменя се нощта с деня.
Закъснява като качулка след дъжд,
струйка по улука на прегрешения -
изтляват и се разгарят изведнъж,
претекст за вярата в бога.
Намърдва се в чужди обувки -
да погледне през шпионката на съмнения.
Подлага глава под клупа свиреп
на бесовски страсти и заблуждения.
Изчита проповеди на еклесиасти
в мъгляви и полярни изречения.
И нищичко до сутринта не помни.
Сънят е малка смърт. Със повторения.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados