May 1, 2019, 10:07 AM

Вина по пълнолуние 

  Poetry » Phylosophy
174 0 0

 

 

Категорична е като нож в масло,

подир попива във филията на съня.

На куков ден - по право пладне,

понякога разменя се нощта с деня.

Закъснява като качулка след дъжд,

струйка по улука на прегрешения -

изтляват и се разгарят изведнъж,

претекст за вярата в бога.

Намърдва се в чужди обувки -

да погледне през шпионката на съмнения.

Подлага глава под клупа свиреп

на бесовски страсти и заблуждения.

Изчита проповеди на еклесиасти

в мъгляви и полярни изречения.

И нищичко до сутринта не помни.

Сънят е малка смърт. Със повторения.

 

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??