1.05.2019 г., 10:07 ч.

Вина по пълнолуние 

  Поезия » Философска
169 0 0

 

 

Категорична е като нож в масло,

подир попива във филията на съня.

На куков ден - по право пладне,

понякога разменя се нощта с деня.

Закъснява като качулка след дъжд,

струйка по улука на прегрешения -

изтляват и се разгарят изведнъж,

претекст за вярата в бога.

Намърдва се в чужди обувки -

да погледне през шпионката на съмнения.

Подлага глава под клупа свиреп

на бесовски страсти и заблуждения.

Изчита проповеди на еклесиасти

в мъгляви и полярни изречения.

И нищичко до сутринта не помни.

Сънят е малка смърт. Със повторения.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??