4 feb 2018, 9:37

Вино и любов 

  Poesía
948 1 5

Налей ми вино, мамо –

старо, отлежало, 

от онова,  направено с 

любов от дядо. 

 

Налей и нека ме опие, 

гузна съвест да изтрие, 

че без него

гроздето не ражда, гние! 

 

Не ме научи, 

как да го зарежа!

В стара бъчва как

с любов да го положа. 

 

Да стане пивко, кат омайно биле. 

Да ми дава здраве, сили. 

Знаеш. Само любовта ме днес окриля... 

Налей ми! Нека се напия. 

 

 

 

 

 

© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Вино и любов »

13 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??