Враждебен свят - дебнеща акула,
потиска слабите и онеправданите
все си мислиш, че живееш някак си
но постоянно бягаш от острите зъби
на матрицата...Враждебен свят -
човешката природа със трясък
чупи смелите, добрите...
Отронват дните безстрастно календара.
И все се питаш - дали наистина живееш...
Или си бледа сянка на хищната акула...!
12.04.2021г
Катя Джамова
© Катя Todos los derechos reservados
Очень хорошо, Катя!Я как-то тоже коснулась этого импульса и представила себя ангелом... морским
https://www.stihi.in.ua/avtor.php?author=47292&poem=258299