21 oct 2015, 19:16

Все в тоя град ще се завръщам 

  Poesía
436 0 5

 

Все в тоя град ще се завръщам,

макар и само мислено, в съня.

Ще диря в прашните му кътища

от стъпките ми паднала следа.

 

По улиците тихи пак ще скитам

и под липите мокри ще се спра,

за старите приятели ще питам:

Къде са? Пазят ли ме в паметта?

 

В прегръдката на лозницата ще ида,

където дреме моя бащин дом,

на стълбата ще седна, за да видя,

как врабците гони котката Андон.

 

Ще звънне „мамо”от вратнята

и пролет ще се втурне набегом,

към моите разтворени обятия

с очи, даряващи и чакащи любов.

 

Все в тоя град ще се завръщам

на сън, наяве,с мисъл и перо,

водят ме към него моите пътища

и добавя всеки в косите ми сребро.

 

© Миночка Митева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??