В черупките на разноцветни миди
зимуват спомени от лятото...
И нежен звук от малка раковина
припомня ми – била съм там...
А тук – една отронена въздишка
пристяга обръча сърдечен...
Останала е приказка далечна
да зъзне в мрака недочетена...
© Павлина Христова Петрова
© Павлина Петрова Todos los derechos reservados