5 dic 2011, 1:23

Второто гнездо 

  Poesía » Otra
446 0 1

 

Решихме да си построим гнездо отново,

че първите ни - бури зли отвяха.

И вярвахме, когато бъде то готово,

ще имаме пак с тебе топла стряха.

 

Не знам защо, но някак си не се получи-

строях го аз насам, а ти - нататък.

Понеже тебе друга, мене друг е учил,

гнездото ни все беше с недостатък.

 

Децата ни, "добри роднини и съседи",

започнаха съвети да ни дават.

Не забелязвахме, че те са "кривогледи"

и вместо нас започват да решават...

 

Строихме упорито няколко години,

накрая заприлича то на къща.

Ала забравихме да сложим и комини -

напълнихме го с дим, бърлога съща.

 

Направихме комини, вредом проветрихме,

замазахме - отгдето е димяло.

Студено беше ни, във него пак се свихме

и ето - уж гнездото ни е цяло...

 

Отвън приличаше на старите ни къщи.

Но ние с теб - не бяхме вече същи.

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хареса ми! Тъжно, но истинско! Житейска истина, разказана с болка, но и с такава лекота на словото!
    Сърдечен поздрав от мен!
Propuestas
: ??:??