1 jun 2011, 17:26

Вятър пустинен 

  Poesía » Otra
528 0 3

Вятър пустинен, вечно самотен,

кой ли те иска тебе сиротен?

Тези ли, дето с полъх разхлаждаш,

или тези, що от тъгата изваждаш?

 

Кой ли на тебе щастие дава,

кой дните самотни твои огрява?

Кой ли усеща твойта тъга,

кой ти подава днеска ръка?

 

Там в пустинята е някой самотен,

хайде, освежи го Вятър сиротен!

И Вятър тихо размахва криле,

усмивка и прохлада ще донесе!

 

Защо черни дрехи днес си облякъл?

Какъв е този тъжен спектакъл?

Хайде, запей пак весела песен!

Братко, нали е животът чудесен!


Вятър тъжно поклаща глава,

той прекрасно знае това...

Та как весела песен той да запее,

когато за ласкава дума копнее!

© Марин Маринов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??