12 mar 2023, 23:21

Вълчи свят 

  Poesía
167 1 3

ВЪЛЧИ СВЯТ

 

... дали добър бе – или лош, за мене стиснал два юмрука,

скиталец късен тази нощ на портичката ми почука,

отворих му – и го познах, мой брат по ужас, скръб и вопли –

и той прегърна ме без страх с Надеждицата – да се стопли,

след миг от тънкото торбе измъкна сиренце и лучец,

и – камък! – хлебецът му бе, но пък и моят тъй се случи,

 

щом пийнахме шише мерло, не пожелах да го изпратя –

в света край нас, прогнил от зло, поисках просто да сме братя.

На одъра му стелнах – лен! – мъхнато споменче от мама.

Добричък ли е всеки ден, човек по-блага радост няма.

Човече, който и да си? – на прага ми, добре дошъл си!

Нас Господ с Обич ни спаси от участта да бъдем вълци.

 

11 март 2023 г.

гр. Варна, 19, 15 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??