Къде се ражда огъня?
Къде остава смелостта след ударите на палача?
Дали след мене спомена за мен ще тачат,
или във спомен ще остана?
Колко е достатъчно?
Душата струва ли си мъките на тялото?
Къде е Бог? Той вижда ли началото, а края?
Не зная...
Будя се и сякаш се потапям
във още по-безсмислен сън
от онзи, който не успях да досънувам,
защото бурята навън ме подлудява...
Мразя писъка на вятъра
и капките, които ми напомнят, че съм смъртен.
Слаб съм пред прозореца на вечността.
Разплаквам се, когато гледам във очите на децата си.
Защо?
Защото още нямам отговор...
© Иван Todos los derechos reservados