Jul 11, 2007, 12:12 PM

XXX 

  Poetry
561 0 4
 

Къде се ражда огъня?

Къде остава смелостта след ударите на палача?

Дали след мене спомена за мен ще тачат,

или във спомен ще остана?

Колко е достатъчно?

Душата струва ли си мъките на тялото?

Къде е Бог? Той вижда ли началото, а края?

Не зная...

Будя се и сякаш се потапям

във още по-безсмислен сън

от онзи, който не успях да досънувам,

защото бурята навън ме подлудява...

Мразя писъка на вятъра

и капките, които ми напомнят, че съм смъртен.

Слаб съм пред прозореца на вечността.

Разплаквам се, когато гледам във очите на децата си.

Защо?

Защото още нямам отговор...

© Иван All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??