12 may 2022, 16:13

За да ни има! 

  Poesía
357 0 4

На братята св. св. Кирил и Методий

 

Под пламъка трептящ на вощеница                   

родихте българските писмена̀.

И слово българско светът засрича.

Във всеки дом запалихте искра.

 

На знанието темели изградихте

и просветѐн събуди се духът.                                      

С вяра, от оръжие по-силна

и с гордостта на непокорен лъв!

 

Днес огънят от братята мъждее…

Да го разпалим длъжни сме отново

и ново, силно семе да посеем

на знанието  и писаното слово!

 

За да плодѝ богато българската нива!

За да пребъдем утре! За да ни има!

 

© Даниела Виткова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??