24 jul 2011, 10:27

За да ни свети... 

  Poesía » Otra
606 0 5

Нощта въздишаше -

бе невъзможна,

нощта обичаше

да е тревожна.

Отдавна свикнала

да е различна,

безкрайно смислена,

непрозаична,

самотна, сдърпана,

дори безбожна –

нощта бе същата –

излишно сложна,

жена, разкъсала

с очи небето,

във стих възкръснала

и, след което,

във нощ превърната –

и във планети.

В звезди дори -

за да ни свети...

© Ивайло Цанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??