4 ago 2012, 19:46

За хората и гълъбите 

  Poesía » Filosófica
571 0 4

                  За хората и гълъбите

 

     Навън се съмва.

                   На изток облаците розовеят...

     А на дървото, под прозореца ми,

                   гълъбите нежни песни пеят...

     Слушам гуканено им и заключавам:

                    Гълъбите сиви са щастливи!

     А Хората, чадата Божи,

     защо са толкова

                           замислени и мълчаливи?

     И питам се:

     Защо ли Хората на тоя свят живеят,

     щом както Гълъбите

                сутрин на разсъмване не пеят?

                                  

                                           

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прекрасно!
  • Приемам забележката с благодарност.Нанасям корекцията.
  • Хубаво!
  • Ех, прекрасен въпрос, но защо е допусната тази ужасна грешка - " щом като Гълъбите /сутрин на разсъмване не пеят?" ?!? "Щом като" има друго значение като израз, а тук смисъла е "щом както"! Прекрасна алюзия, която не бива да се разваля от тази грешка!!!
Propuestas
: ??:??