23 ene 2019, 16:52

За хората и времето 

  Poesía » De humor
913 1 2

Когато през октомври всеки мрънка,

че още няма пухкав сняг отвънка,

когато през ноември студ върлува,

а граждани предколедно ликуват,

когато през декември под елхата

очакват си тринайстата заплата,

тогава всички гръмогласно, спято

реват, че не обичат вечно лято.

 

Ала когато празниците минат

и покоси ги грип или настинат,

когато Сечковци вилнеят по земята

и Марта пак кожуха си размята,

потънали във сняг и задлъжнели

от сметките за топлене дебели,

тогава всички гръмогласно, спято

кълнат се, че обичат само лято. 

 

 

© Цвеке Шарено Todos los derechos reservados

За предизвикателството "Зимата през моя поглед"

Произведението е включено в:
  893 

La obra participa en el concurso:

Зимата през моя поглед »

23 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • цъфнало цвеке шарено, хубаво цвеке!🌺
    Не обичам зимата, за това дадох глас!
Propuestas
: ??:??