27 dic 2010, 15:13

За и от душата.... 

  Poesía
743 0 16

Ослепяла  в чернилката от взиране,

издърпах те, потънала до шия в тинята.

Стиснах те, изпищя, като пред умиране.

Да те стопля исках, толкова изстинала.

 

Оглуша, горката, от вслушване,

но във тихото нямаше звуци.

Няма там живот за измолване,

само глухо и в глухо то птици.

 

Неми гарги, от зов прегракнали.

Умориха  се да търсят вярата.

Полужива в  мен те оплакаха,

не издържаха и те предадоха.

 

Ти издъхваше във скута  ми безпомощна.

Ослепяла душица  в очите ми от взиране.

Сбръчка чело и длани сключи пред Господа,

но не за молитва, за глухонямото „Свърши се”.

© Николина Милева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??