Лъвът събира своите подчинени...
Пристигат всички, добре пременени.
Цялото Африканско население
чака да чуе Лъвът с нетърпение.
-Имам идея и нещо наум!
-Но първо ще направим
референдум.
-Да си построим Столица
с голяма и светла болница.
Детска градина и училища
за нашите малки деца.
Нови жилища да има...
всеки със своята любима.
Супермаркет, Афра-парк
туй на всеки е мерак.
Улици и интернет
а транспорта-без билет.
Всичките се съгласиха.
Референдум направиха
и проекта одобриха.
Инженерите, екип събират
на терен се разпростират.
Първо е водопровода
и канала към изхода.
После къщи на дистанция.
Има и бензиностанция.
Главен багерист, е чичо Рис
А Муфлоните
карат-камионите.
Маймуните пъргави-строители смели
катерят се бързо-там няма дебели.
Слона, чичо Спас-улиците прави
трамбова внимателно
нещо да не забрави.
Жирафите качват, тухли нависоко
Сурикатите там, дупчат надълбоко.
Пъргава Газела, дизайнер известен
проекти направи, по-тертипа местен.
Шарените зебри, мъкнат канапета.
Чакалите-подли, пият си кафета.
Работата тръгна, на финал са вече.
Лъвът се изправи и силно изрече...
-Утре ще открием градът ни любим.
-На комфорт и с радост, ще се насладим.
Вечерта настъпи, сложиха трибуна.
Застана охрана, права като струна.
Утрото настана с много глъч и шум.
Идва цялата Савана, от близкият друм.
Афропарка беше-пълен със балони
малките маймунки-даваха бонбони.
Лъвът се изказа
лентата преряза.
Лъвтаун
нарекоха този чуден град
и във него всеки
на другият е брат.
Елица Барякова
© Елица Барякова Todos los derechos reservados